0 Cosul meu

Despre frozen yogurt


       

Cum a luat nastere conceptul de frozen yogurt - inghetata de iaurt?

Conceptul de frozen yogurt a fost introdus de catre antreprenorul H.P. Hood in anii 1970, sub numele de frogurt. Cei de la TCBY (un lant american de magazine de iaurturi congelate, cei mai mari comercianti cu amanuntul din Statele Unite ale Americii de iaurt congelat) au observat cererea consumatorilor privind o varianta de inghetata “mai sanatoasa”, dar care sa aiba in continuare gustul unui iaurt. Astfel, au deschis in anul 1981, primul magazin care vindea inghetata de iaurt, iar pana in anul 1984 au luat nastere mai mult de 100 de lanturi ce aveau la vanzare frozen yougurt.

Acest tip de inghetata de iaurt, a devenit atat de popular, incat, industria a ajuns la vanzari de 25 de milioane de dolari pana in 1986. Insa, popularitatea desertului frozen yogurt nu s-a oprit in anii 1980. Pana in 1990, inghetata de iaurt reprezenta 10% din intreaga piata de deserturi congelate.

Ce contine si cum se prepara inghetata de iaurt?

Ca si ingrediente, inghetata de iaurt contine, in general, solide din lapte, anumite tipuri  de indulcitori, grasimi din lapte, iaurt de cultura (Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus - sunt culturi comune), arome naturale sau artificiale, si, uneori, coloranti naturali sau artificiali.

Mod de preparare frozen yogurt

Inghetata de iaurt se poate face in masina de inghetata soft ( masina de inghetata cu servire stradala), la fel de practica ca si inghetata soft. Mixul de inghetata de iaurt se prezinta sub forma de pulbere, care trebuie sa fie amestecat cu apa sau, sau se poate gasi si sub forma lichida, gata preparat, putandu-se turna direct intr-o masina de inghetata soft.

Se poate alege un mix cu conținut ridicat sau scazut de grasimi si, de asemenea, posibilitatea de a alege cat de mult aer se doreste a se introduce in inghetata de iaurt soft, in functie si de tipul de masina de inghetata ales.

Astfel, cu cat este mai gras continutul mixului de inghetata de iaurt, cu atat puteti introduce mai mult aer in inghetata care intensifica, atat senzatia de cremozitate, cat si de prospetime.

         

Care este statusul actual al desertului frozen yogurt - inghetata de iaurt?

Chiar daca pe unele piete de consum Frozen yogurt-ul este inca la inceput de drum, in alte zone a ajuns sa fie popular, la fel de mult ca inghetata, si este servit intr-o mare varietate de arome și stiluri.

Multe companii permit clientilor posibilitatea de a adauga topping-uri diferite, sau de a comanda inghetata lor de iaurt in cupe sau in conuri. De asemenea, anumiti vanzatori ofera sortimente si fara adaos de zahar.

Astfel, Frozen yogurt-ul realizat de către lanturile Blush, Pinkberry, Mango Red, Qoola,Cherry on Top, și Yogen Früz, pun accent pe reteta originala de inghetata de iaurt, iar alte companii, cum ar fi TCBY și I Can't Believe It's Yogurt  au ca si focus gustul de iaurt inghetat asociat cu diferite arome clasice de inghetata.

 

Nu sunt produse în această categorie.